Екомода: взуття з водоростей

Екомода: взуття з водоростей
27/02/20

В останні роки увагу екологічним проблемам активно приділяють захисники природи, в числі яких виявляються популярні бренди. Вони створюють несподівані і нестандартні рішення з безлічі біоматеріалів із перероблених відходів. Черговою інновацією стало взуття з водоростей, придатних для виготовлення також інших товарів.

Перемикаючись на більш екологічні і безпечні для природи матеріали, індустрія моди вносить свій внесок у турботу про навколишнє середовище. Екомода викликає прихильність споживачів. Чим вдало скористалися взуттєві компанії і вписали винахід у діючі тренди.

Кросівки з водоростей

Американська компанія Reebok створила модель екологічних кросівок кремового кольору з золотистими вставками Forever Floatride GROW, виготовлену переважно з водорості, а також інших рослинних компонентів: евкаліпт, масло рицини і природний каучук.

Обувь из водорослей 1

Reebok

Італійський модельєр Себастьян Тіес презентував спортивне взуття, повністю виконане з водорослевої сировини. Це перша пара в світі, що має білу гумову підошву.

Співак Каньє Уест і дизайнер бренду Стівен Сміт знайшли раціональне застосування водорослевої піни і показали лінію спортивного взуття Yeezy Foam Runner. Дизайн моделі, яка не поділяється на верх і підошву, має характерні вирізи, які дозволяють нозі дихати.

Обувь из водорослей 2

Kanye & West

Біонитка для взуття з водоростей

Речі створюються з урахуванням на швидку зміну моди. При їх пошитті все більш актуальним стає вживання біоресурсів, які розкладаються. Компанія Algiknit розробила інноваційну технологію виробництва тканини з водоростей для взуття. Тканинний матеріал або «біопряжа» не руйнується водою і піддається фарбуванню. Біонитка досить міцна. Використовується для верхньої частини взуття і підошви.

Обувь из водорослей 3

Algiknit

Підошва з водоростей

У новий модний напрямок взуттєвої промисловості органічно вписалася «зелене взуття». На захист запобігання нанесення шкоди планеті лондонська компанія Vivobarefoot спільно з американським партнером Bloom запустила в продаж екокроссовки. Інноваційним матеріалом для створення надтонкою і надійної підошви кросівок стали водорості морські, а також зібрані в ставках і озерах. На основі піни з водоростей здійснюється виробництво етиленвінілацетату (EVA), який зазвичай виготовляється з продуктів нафтопереробки. Таке взуття з ефектом босих ніг очищає водойми, що схильні до ризику заростання. Підошва з водоростей скорочує викид вуглекислого газу в атмосферу: одна пара дорівнює обсягу сорока повітряних куль.

Обувь из водорослей 4

Vivobarefoot

Творці іспанського бренду Ecoalf представили біорозкладні чорні кросівки з водоростей і океанського пластику. Вони зручно сидять на нозі, а легка підошва з водоростей сприяє комфортному переміщенню.

Взуттєва eco-friendly фурнітура ARTSTEP

Сучасний світ наближається до «усвідомленої моди» і використання натуральних складових. Світові кутюр'є розробляють практичне взуття, замінюючи штучні матеріали рослинними компонентами.

У свою чергу, компанія ARTSTEP підтримує намір збереження екології і сприяє розвитку взуттєвої промисловості. У продовження цієї ідеї ми виготовляємо фурнітуру для взуття, вироблену зі спеціальних металевих сплавів ЦАМ. Взуттєва фурнітура з такого сплаву частково переробляється. Таким чином, запобігається забруднення екосистеми. До всього така фурнітура для взуття стане відмінним доповненням до стильних образів. Взуттєва фурнітура ARTSTEP легко встановлюється на будь-яке взуття.

text 2


Одеса. 27.02.2020
ARTSTEP

Увійти за допомогою облікового запису в соціальній мережі
Увійти як користувач
Ви можете увійти на сайт, якщо ви зареєстровані на одному з цих сервісів:
*